Projekt

Projekt poczekalni gabinetu stomatologicznego

Perspektywa A Wizualizacja koncepcji Perspektywa B Wizualizacja koncepcji Perspektywa C Wizualizacja koncepcji Detal A Tapeta z wieszakami Perspektywa D Wizualizacja koncepcji Perspektywa E Wizualizacja koncepcji Detal B Wizytowki
Kategoria

Wnętrza

Powierzchnia

18 m2

Data

2016

Opis

Projekt poczekalni gabinetu stomatologicznego w Skierniewicach. Ten pozornie mały temat był dla nas bardzo interesujący ze względu na wyzwanie, przed którym nas postawiono. Klient oczekiwał nieszablonowego rozwiązania, polegającego na odejściu od estetyki charakterystycznej dla pomieszczeń służby zdrowia w kierunku wnętrz nieco domowych i ciepłych. Zdecydowaliśmy się na posadzkę w układzie czarno-białej szachownicy i ściany w odcieniach szarości, przełamane żółtymi elementami identyfikacji wizualnej. W części poczekalni udało się wygospodarować kącik dla maluchów z dużą tablicą w kształcie domku zawieszonego na ścianie. W części dla pacjentów dorosłych przewidziano wieszaki na ubrania w kształcie gałązi wyrastających ze ściany udekorowanej tapetą w motyw czarno-białych pni drzew.

Oprócz poczekalni zaprojektowaliśmy logotyp firmy i wizytówki nawiązujące w sposób spójny do zaproponowanej estetyki wnętrz.

(C) Copyright 2013 AP2 Architekci :: Oferujemy: Projekty domów :: Projekty wnętrz :: Domy energooszczędne :: Wizualizacje :: Architekt Łódź, Warszawa